Taskiga naglar

Sen en tid tillbaka har mina naglar börjat bete sig som små as, rent ut sagt. De skivar sig, går av, är missfärgade och räffliga. Det är möjligt att det har nåt att göra med att jag inte hunnit laga mat eller träna på hela sommaren... Men det hinner jag ju inte nu heller, så då återstår utvärtes behandlingar. I månadens Glossybox fick jag ju Trind nail balsam, så det ska jag givetvis testa hårt nu. Och så var jag på Åhléns och köpte två av Essies nya lack, Millionails och Grow stronger base coat. Hoppas att de funkar, är inte så sugen på Trind nail repair pga formaldehyden...
 
 

Glossybox

 
Månadens Glossybox är här! Fick choklad för att jag prenumererat ett år (tackar tackar!) och en ögonmask som det står Glossybox på som jag ska försöka undanhålla Mao eftersom han verkar tycka att det vore en perfekt kattleksak. De "riktiga" fem grejerna är:
Weleda Millet nourishing shampoo
L'Occitane Amande shower oil
Trind nail balsam
Balance me Shine on tinted lip salve i Super soft beige
Bellápierre cosmetics Mineral shimmer powder i Exite
 
Inga superfullträffar vid första ögonkastet, men mycket jag är sugen på att testa!

En ögonlook på kvällskvisten

Jag är ett stort fan av Wet n wilds ögonskuggspaletter eftersom de är tillräckligt billiga för att man ska våga köpa lite udda färger, men samtidigt pigmenterade nog (i de flesta fall iaf) för att inte göra en besviken eller frustrerad. Tvärtom, kvaliteten är förvånansvärt bra! Så när Bangerhead hade 20% på Wet n wild slog jag till på två paletter som egentligen är lite för udda för nybörjar-jag.
 
 
Blue had me at hello och Spoiled brat närmare bestämt. Och ikväll hade jag egentligen tänkt fokusera på att måla naglarna, men så började jag leka med Blue had me at hello istället.
 
 
Eyelid-färgen i den högra kolumnen är bara helt amazing!
 
 
 
Ja, det var kväll och jag är fortfarande inte riktigt vän med min kamera, men men.

Stolt dotter

 
Min mamma har ju skrivit en bok och jag är en mäkta stolt dotter! Nu idag var hon och hennes man Stefan med i Sydsvenskan, och det är så himla konstigt att läsa om dem fortfarande, men underbart.
 
 
Läs hela artikeln här och köp böckerna här och här, eller låna dem på närmaste bibliotek! Deras blogg kan man också kolla in. Slut på reklam.
 

Hemma från skogen

Ja, det har ju inte varit mycket aktivitet här senaste veckan. Det beror på att jag och Mao drog till skogs i måndags för lite rekreation. Men nu är jag tillbaka, watch out!

Första bilderna

Jag är ju en riktig foto-noob, men vilken skillnad det blir på bilderna med en riktig kamera även fast man bara kör på auto! Mao var också mycket intresserad av den nya prylen.

Äntligen!Efter veckor av väntan på UPS är den äntligen här! Dock var paketet helt mosat, så jag får väl öppna och se om den är hel...

Nytt jobb?

Är du frilansjournalist/spaälskare deluxe med stilsäker penna? Här är drömjobbet!

Unnade mig...

I måndags hade jag tre timmar över mellan ett läkarbesök i Lund och jobbet i Kristianstad, så då gjorde jag ju det enda rationella – åkte till Emporia! Och eftersom jag oftast inte (läs: aldrig) är vaken tre timmar innan jobbet så var jag lite grinig, det ska erkännas. Så jag var på Sephora och såg att de fått in de här skönheterna till krämrouge, och då gick det ju bara inte att låta bli.
 
 
Le Blush Crème de Chanel i Inspiration.
 
Bilderna tog jag på tåget sen, HUR FINT!? Mitt första Chanelköp någonsin dessutom. Färgen är en "soft blue pink" (jag vet, färgen på mina mobilbilder är usel, tänk om jag hade haft en kamera) och funkar utmärkt till mitt bleka fejs.

Kameraupdate

Jahaja, fortfarande inget paket från Pixmania/UPS, trots två samtal till Pixmanias kundtjänst och två löften om att skicka paketet på nytt. Kan ju sluta mig till att jag aldrig kommer handla av Pixmania igen.
Såg dock en UPS-bil köra förbi på min gata på väg till jobbet, funderade på att flagga ner den och ordna nån sorts under bordet-leverans eftersom paketet nu befinner sig på Sturup. Som alltså ligger på landet utanför Svedala, 3 mil från Malmö utan kollektivtrafik. Såatteh.

Läppstift på tänderna

Alltså, jag älskar färgstarka läppstift, men gud vad dålig jag är på att använda dem! Dels kladdar jag en massa för att jag inte är vän med min läppkontur (speciellt amorbågen, antingen blir det för spetsigt eller för smetigt) och dels så går jag runt i ständig skräck för att ha läppstift på tänderna. Vilket gör att jag inte vågar le, och slickar mig på tänderna om och om igen. Inte smickrande!

Så därför övar jag nu, läppstift varje dag ska bli mitt motto tills jag är bekväm med det. Så ser du en tjockis med en bright lip och en besvärad min? Det kan vara jag.

Jobb, jobb, jobb

Den här veckan och förra har jag jobbat mer än någonsin. Jag avslutade ju mitt tio veckors sommarvikariat med att jobba sju dagar i rad. Sen trodde jag att jag skulle gå direkt tillbaka till min timvikarietillvaro (läs: få sova ut) men då fick jag tre veckor till. Och jag är såklart jätteglad för det! Jag älskar verkligen mitt jobb, och en inkomst är ju aldrig fel. Men förra veckan hoppade jag in och jobbade extra en dag och det här är vansinnesveckan (jobb fredag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag) plus att jag ska jobba extra på söndag igen. Och jag är trött! Så trött att när jag var på konsert med min farmor i lördags så kunde jag inte sluta gäspa. Min farmors kommentar? "Du är ju helt vit i ansiktet av trötthet!"
 
Slutsats: Jag behöver sovmorgon! Har planerat in det tisdagen den 17 september.

Sälja på Tradera

 
Jag har en kär vän som köper mycket på Tradera, och det verkar ju både billigt och kul. Men jag är ju så sjukt rädd för att bli lurad. Minns när en massa folk ringde mig och frågade varför jag inte skickat deras serviser och allt vad det var för några år sedan. Då hade en säljare alltså lämnat ut mitt namn och nummer. Någon servis tror jag aldrig köparen fick, men jag uppmanade alla som ringde att polisanmäla. När jag själv försökte anmäla sa polisen bara att det ju inte var jag som blivit utsatt för något brott. Brott eller inte, obehagligt var det i alla fall.
 
Nåväl, nu har jag en del oöppnade grejer som jag skulle vilja sälja och funderar på att lägga ut annonser. Jag har bara sålt en grej där innan, en kattsäng som Mao var totalt ointresserad av, och där tror jag frakten kostade mer än jag fick in...
 

Typiskt

Jaha, såklart gick det åt helvete med min kameraleverans. Jag borde veta bättre än att använda mig av UPS, sen när har något någonsin fungerat smärtfritt med dem?
 
Jag timade ju leveransen till mina två enda lediga dagar de här två veckorna, men sen var jag tvungen att åka till min nyopererade pappa igår och hjälpa till och idag blev jag inringd för jobb. Okej, då byter jag leveransadress då tänkte jag. Det tänkte inte UPS. Tydligen hade Pixmania satt nåt stopp för det, så enligt UPS skulle jag ringa dem och byta adress. Men nej, det gick inte eftersom UPS redan försökt nå mig en gång. Så nu drar de tillbaka det paketet och skickar ett nytt från typ Frankrike till den nya adressen.
 
Yay, ännu mer väntan. Dessutom har jag inte fått nån bekräftelse what so ever på att den norske kundtjänstkillen verkligen beställt den nya leveransen. UPS kan ju fortsätta ringa på min dörr "end of day" dag ut och dag in, jag kommer inte vara hemma.

Snart jäklar!

Ja, jag försökte stå emot (eftersom jag ju är tillbaka som timvikarie och än så länge inte har speciellt många pass bokade efter september) men jag är ju tyvärr helt hopplös. Vill jag ha nåt vill jag ha det NU, helst igår. Och nu har jag insett att jag saknar en kamera.
 
Bild från Pixmania, Samsung NX1000.
 
Ja, det är cirka världens enklaste modell, men dock en sorts digital systemkamera. Och den var dyr för min budget. Men nu jäklar ska det fotas smink, katter och folk! Ett problem dock, jag hatar att ta upp kameran bland folk. Det känns liksom så pretentiöst. Och ja, ett litet problem till, jag har ingen jäkla aning om hur man får bra bilder med en systemkamera. Men det löser sig. Hoppas jag.
 

En liten kärleksförklaring

Att jag är en så hopplös nostalgiker är egentligen lite konstigt, med tanke på att jag har världens sämsta minne. Fast det är å andra sidan kanske en del av förklaringen, jag minns det jag vill minnas, haha.
 
I veckan träffade jag i alla fall Sanna, min bästa vän från Brösarp. Vi ses inte så ofta, men hon är en så härlig människa att det inte känns som om någon tid alls passerat när man väl ses. Men det har det ju. Herregud, hennes lillebror som jag minns som bebis har ju tagit studenten!
 
Hon berättade att hennes barndomshem ligger ute till försäljning och det gjorde mig lite ledsen. Detta hus (se mer här) är på riktigt, och har alltid varit, mitt drömhus. Säkert mycket för att hela hennes familj är så härlig och jag upplevt mycket kul där under barndomen, men också för att det rent objektivt är ett så jäkla häftigt hus! Sannas föräldrar är sjukt begåvade på byggnadsvård och vad jag minns har de alltid varit runt på olika loppisar och gjort fynd.
 
 
Skärmdumpar från Uppvik & döttrar.
 
Mitt eget barndomshem ligger 100 meter bort och trots att det gått snart 14 år sedan vi flyttade därifrån saknas det mig ofta. Det var ju inte på långa vägar så snyggt som Sannas hus förstås (sorry föräldrarna, ni är bra på mycket annat) men ändå. Brösarp i mitt hjärta.

Arg katt

Mao gillar INTE att jag sitter/ligger vid datorn. Men när han väl sett till att locket stängs gillar han att sitta kvar och värma rumpan lite. Som sagt, alltid med där det händer!
 
 
 
 

Linneas Stil

Här bloggar jag om min stilresa, det vill säga allt sånt jag engagerar mig i och testar på jakt efter min egen stil.

RSS 2.0