Releasefest

 
Idag har jag varit på releasefest för min kära mammas bok, och hennes mans bok! Det var supertrevligt, många kända ansikten från förr och god mat. Lite regn, men det gick ju över. Nu ska jag bara hitta tiden att läsa sista versionen av mammas bok "på riktigt", och Stefans. Men förr eller senare ska det väl gå det med.
 
 
Författarna. Kolla in deras hemsida och blogg också!

Idun minerals

Jag älskar ju typ Idun men en grej som är mindre bra är deras förpackningar. Ja, de är skitsnygga, men mineralfoundationen i den fyrkantiga förpackningen är inte speciellt praktisk. Dels är den klumpig och dels fastnar pudret i skrymslena. Och nu har mitt älskade rouge Smultrons förpackning trillat sönder.
 
 
En morgon märkte jag att plasten vid gångjärnen spruckit eller nåt och gick att plocka bort i småbitar. Så nu går det inte att stänga och såldes inte att ta med sig nånstans. Själva rouget är dock intakt än så länge, och det är faktiskt det viktigaste.

Nöjd katt

 
Mao vill alltid vara med. Bara en av sakerna jag älskar med denna underbara kisse!
 

Månadens kap!

Jag var på Emporia i helgen för att kolla in Benefit Fake up hos Sephora (och sen köpa den på nätet såklart). Och jag kände mig så duktig när jag gick ut därifrån utan att ha köpt nåt.
 
MEN, sen råkade jag gå förbi Apoteket och vad ser jag då om inte halva priset på Iduns limited edition sommarkollektion!? Och jag har suktat efter både paletten Kärleksört och pudret Tuva, men lagt band på mig sen de kom ut. Och det lönade sig ju!
 
Så ja, det blev både Kärleksört, Tuva och läppglanset Fredrika.
 
 
Så. Jäkla. Nöjd.
 

Lite shopping

Peace & Love & OPI, Isadora Coral Reef, Perfect lipliner Fuchsia, Glossy lip stain Diva Pink.
 
Kvarteret Caroli (eller whatever det heter nu för tiden) hade invigning i helgen. Tårtkalas, taskigt coverband och hela baletten. Men Kicks hade iaf 20% på allt, så det blev lite shopping. Så nu ska det lackas med duokroma Peace & Love & OPI som jag suktat efter ända sedan San Francisco-kollektionen släpptes!

OPI Couture de Minnie Runway Minnies

 
Chic from ears to tail, A definite Moust-have, Innie minnie mighty bow, Magazine cover mouse (liquid sand).
 
När eleven.se hade 3 för 2 köpte jag OPI:s Couture de Minnie Runway Minnies som ses på bilden (dock inte så bra färger, måste fixa bättre kamera). Mina första OPI-lack och jag gillar dem! Men vad jag älskar är de här miniflaskorna från kollektionerna. Jag som aldrig någonsin gjort slut på en flaska nagellack tycker det är genialt att kunna testa olika nya färger utan att behöva ruinera mig. Jag var lite orolig att penslarna skulle vara i miniformat också, men de funkar alldeles utmärkt. Det lär bli fler såna här set för mig. 
 
Magazine cover mouse hade jag på naglarna efter förra lackningen, helt sjukt bra hållbarhet.
 
 

Dag sju av sju

Nu är det bara 1,5 timme kvar av min helvetesvecka! Sju kvällars jobb i rad alltså, det pallade inte ens gud med. Hur jag ska orka den sista 1,5 timmen är dock ännu höljt i dunkel...

Lumparminnen

 
Jag såg ett inslag på Aktuellt (tror jag, stod på i bakgrunden på jobbet) och de hade besökt Berga och de som gör GMU (fd värnplikt typ). Och ja, då blev jag ju sjukt nostalgisk eftersom jag gjorde mina första månader precis där när jag gjorde lumpen! Just de där första månaderna var riktigt jävliga och samtidigt en av de bästa tiderna i mitt liv. Svårt att förklara, men jag lärde mig så oehört mycket om mig själv, samhället och patriarkatet då.
 
Sen flyttade vi till Uppsala och gjorde resten av utbildningen där. Bilden är från garnisonen, en smalare version av mig själv, med AK5:a på ryggen...
 
 
 
 

Hijabupproret

Efter att en gravid kvinna i slöja misshandlats startade hijabupproret/uppropet i sociala medier och jag älskar initiativet. (Läs mer här)
 
Jag hade gärna gått i slöja idag. Men i morse kom jag på att jag inte har någon sjal och framför allt, att jag inte har en aning om hur man knyter en! Så det var mitt mission idag, att ta reda på det.
 
 
Screenshot från hijab-tutorial på begåvade Zukretas Youtubekanal, klicka på bilden för att komma till videon.
 
All respekt till alla kvinnor som väljer att bära slöja och behöva stå ut med alla hatiska kommentarer eller, ännu värre, handgripliga försök att avlägsna den. Det finns ju tyvärr ett läskigt stort antal inskränkta idioter.
 
(Oavsett allt annat, hur snyggt är det inte med slöja och riktigt sminkade ögon!?)

Varför jag älskar strukturlack

Jag är nybörjare på naglar, som med det mesta andra i skönhetsväg, och resultatet blir inte alltid så jäkla bra. Därför älskar jag strukturlackstrenden! Lätt att få bra täckning med två lager (iaf de märken jag testat), inga fula penseldrag i lacket, de torkar fort och man behöver inget överlack. Dessutom kan man enkelt bättra på med ett lager till när de börjar bli slitna om man inte hinner lacka om så ofta.
 
 
OPI Magazine Cover Mouse, dag fyra.
 

Oops...

Jaha, jag kände mig så trött och ytterligt töntig för att jag ens försöker med det här. Men med tanke på att alla människor verkar ha en blogg nu för tiden så får man ju börja nånstans och detta är mitt första taffliga försök. Och det är trots allt bara jag som vet om den än så länge, hehe.
 
I alla fall, jag råkade få ett mail om sommarrea på feelunique.com och nej, jag kunde inte stå emot.
 
Köpte ett lack från Essie också, mint candy apple. Trots alla goda föresatser om att hålla nere på inköpen så känns det ändå helt okej. För ett tag sen hade jag köpt ETT läppstift för samma pengar jag nu får tre grejer för. Twisted logic, men ändå!

Måste. köpa. NU.

Alltså det här rouget ser ju bara helt underbart ut! Och jag som unnat mig alldeles för mycket skönhetsgrejer i sommar har vekligen inte råd. Men alltså...
 
Som tur är har jag inte hittat någon svensk/europeisk webbshop som säljer det än, men enligt utsago ska det komma in här.

Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin

Jahaja

Smart att starta blogg när jag sitter på jobbet och inte har nåt kul på gång. Men okej, dags för den första av en lååång rad kattbilder (hoppas jag).
Säg hej till min ragdoll Mao, han älskar kameran! Typ.

Hallå!

Okej, dags att ta tag i det här och skaffa mig en plattform för alla viktiga grejer som ingår i min stil! Och ja, jag tycker att det är sjukt pinsamt, men vafan, nu kör vi.

Linneas Stil

Här bloggar jag om min stilresa, det vill säga allt sånt jag engagerar mig i och testar på jakt efter min egen stil.

RSS 2.0